Kako pronaći dobar hotel u Kutjevu

5234469Kutjevo je prije svega poljoprivredno i vinogradarsko središte, ali u posljednje vrijeme turizam postaje sve značajniji izvor prihoda i privredna grana. Naravno, turisti koji dolaze u ovaj grad moraju negdje i prenoćiti. Srećom, danas turisti mogu birati između više različitih objekata u kojima mogu boraviti dok istražuju ovaj prekrasni grad i njegovu okolicu.

Većina smještajnih kapaciteta u Kutjevu nalazi se u privatnom smještaju, u malim hotelima ili u sklopu obiteljskih gospodarstava. Na taj način gosti mogu uživati u gostoprimstvu i na najbolji mogući način upoznati ne samo ovaj kraj, već i ljude koji tu žive.

OPG Majetić bavi se poljoprivrednom proizvodnjom i vinarstvom, a u sklopu svog objekta ima i deset soba sa ukupno 19 ležajeva. Osim noćenja, u ovom objektu možete uživati u njihovim vinima, ali i hrani od namirnica koje sami proizvode na svom imanju. Vinarija Sontacchi također posjeduje pet dvokrevetnih soba, uređenih u rustikalnom stilu, u kojima gosti mogu prenoćiti i oporaviti se nakon degustacije njihovih vrhunskih vina.

Vetovo je selo 8 kilometara udaljeno od Kutjeva. Ovdje, u pansionu Schön Blick možete boraviti u bungalovima sa terasom uz jezero, rekreirati se na teniskim i odbojkaškim terenima te šetati, voziti bicikl ili jahati po stazama kroz vinograde koji okružuju pansion. Ako ogladnite nakon tih aktivnosti, u restoranu u sklopu pansiona možete uživati u slavonskim specijalitetima, pogotovo od slatkovodne ribe, te vrhunskim vinima kutjevačkog vinogorja. U vinariji Enjigi također možete prenoćiti u 13 luksuznih soba, a postoji i mogućnost organiziranja raznih zabava, banketa i sličnih događanja, te kušanja njihovih vina.

Zajedničko svim ovim objektima je da je riječ o kvalitetnom smještaju po povoljnim cijenama, a osim samog smještaja, ovi objekti nude i mnoge popratne sadržaje. Kako je uglavnom riječ o objektima koji se nalaze na poljoprivrednim gospodarstvima, tu je prije svega riječ o kušaonicama vina, te gastronomskoj ponudi lokalnih specijaliteta pripremljenih od vlastitih namirnica.