Najbolje turističke destinacije u Hrvatskoj

Viator Photo ID: 24845 / Orig name: Croatia_DubrovnikIsland_thinkstock_101148795.jpg / Source Type: Thinkstock / Source ID: 101148795 / Tags: Europe, Croatia, Dubrovnik, Croatia, Dubrovnik, Island / Uploaded by: import /

Svake godine milijuni ljudi kada odlučuju o destinaciji na kojoj će provesti svoj godišnji odmor izabiru Hrvatsku. To nikoga ne treba čuditi. Hrvatska je zemlja sa dugogodišnjom turističkom poviješću, a u posljednjim desetljećima turizam je postao najvažnija ekonomska grana. Osim tradicionalno turistički orijentiranih područja uz obalu Jadranskog mora, turizam se sve više razvija i u ostalim dijelovima Hrvatske. Iako je cijela Hrvatska prekrasna i ima veliki turistički potencijal, neke se destinacije ipak ističu.

  • Dubrovnik – Dubrovnik je grad koji privlači ljude koji ga dolaze vidjeti još od vremena kada turizam nije postojao kao takav. Riječ je o gradu koji je čitav jedan veliki povijesni spomenik, a prekrasne plaže i hoteli u okolici omogućuju ljudima boravak i odmor. Ovaj je grad bio kulisa za snimanje mnogih filmova i serija, uključujući i megapopularne “Igre prijestolja”, što u ovaj grad dovodi još jednu vrstu turista.
  • Istra – Ovaj poluotok na sjeverozapadu Hrvatske nudi ne samo različita turistička središta te kuće za odmor u kojima možete uživati, već i veliki broj popratnih aktivnosti, od sportskih i kulturnih, do raznih festivala i fešti. Ljubitelji prirode i povijesti mogu uživati na Brijunima ili posjetiti razne srednjevjekovne gradiće i druge lokacije u kojima će uživati.
  • Zagreb – Glavni grad Republike Hrvatske postaje sve zanimljiviji turistima. Kao i svaka metropola, nudi mnoge sadržaje koji su i inače koncentrirani u većim središtima, poput kulturnih događanja, sportskih spektakala, muzeja, galerija i mnogih drugih zanimljivosti.
  • Hvar – Hrvatska je zemlja tisuću otoka, i teško je izabrati samo jedan. Ovaj put izbor je pao na Hvar. Na ovom otoku nalazi se prvo građansko kazalište u Europi, a redoviti posjeti pripadnika jet seta učinili su ga savršenom lokacijom za one koji žele vidjeti i biti viđeni.
  • Plitvička jezera – Jedan od najljepših prirodnih fenomena u ovom dijelu svijeta svakako su Plitvička jezera, kompleks jezera koje je voda izdubila u kraškom kamenjaru.

Ovo nisu ni približno sve lokacije koje bi se u Hrvatskoj isplatilo posjetiti, ali nadamo se da će vam ovaj spisak poslužiti kao podsjetnik i poticaj da istražujete dalje.