Planiranje putovanja u Kutjevo

trip planning car croppedBez obzira na to mora li u vašem životu sve mora biti isplanirano do u najsitnije detalje ili više volite spontanost, kada se odlučite na putovanje ipak morate isplanirati barem one najosnovnije elemente. Mnoge stvari koje ćete raditi možete organizirati na licu mjesta, ovisno o trenutnom raspoloženju, ali jednom kada odaberete lokaciju, svakako morate isplanirati način putovanja, mjesto gdje ćete boraviti, gdje ćete jesti i koliko ćete sve to platiti.

Ako ste odlučili posjetiti Kutjevo, prvo pitanje na koje morate potražiti odgovor je kako stići. U Kutjevo možete stići samo cestom, bilo pješke, biciklom, autom ili javnim prijevozom. Možda vam takav način putovanja ne odgovara, ali, srećom, postoje i druge opcije. Ako putujete vlakom, Požega i Pleternica su stanice u koje možete stići iz Zagreba, a od onuda do Kutjeva dijeli vas svega dvadesetak kilometara. Najbliži aerodrom nalazi se u osamdesetak kilometara udaljenom Osijeku.

Za smještaj možete birati između nekoliko pansiona i obiteljskih objekata koji su najčešće sastavni dio obiteljskih gospodarstava koja se primarno bave poljoprivredom i vinarstvom, a tek potom turizmom. Osim povoljne cijene, ovakav vid smještaja ima još jednu veliku prednost, a to je činjenica da takvi objekti uglavnom nude ishranu koju prave od namirnica koje sami proizvode. Isto tako, gost će imati priliku uživati u vrhunskim vinima iz vlastitih podruma.

Prilikom planiranja odmora u Kutjevu, potencijalnom će gostu od velike koristi biti internet, odnosno stranice grada Kutjeva i turističke zajednice. Isto tako, stranice pojedinih vinara i obiteljskih gospodarstava mogu puno pomoći prilikom planiranja. Ako vas zanimaju pojedine manifestacije, trebali bi isplanirati svoj odmor u vrijeme kada se one održavaju.

Ostale aktivnosti najbolje je isplanirati na licu mjesta, jer umnogome ovise o vremenskim prilikama, dobu godine i drugim elementima koji se ne mogu unaprijed odrediti. Kada sve uzmemo u obzir, vjerujemo kako je dobro planiranje ključ dobrog odmora i kako nećete pogriješiti ako se prilikom planiranja svog sljedećeg odmora odlučite za Kutjevo.