Putovanje u Kutjevo unutar budžeta

kutjevo2Jedna od osnovnih stvari kada odlučujete kamo putovati je budžet. Danas je potencijalnim putnicima na raspolaganju ogroman izbor destinacija, načina putovanja i cjenovnih razreda, tako da si gotovo svatko može priuštiti barem jedno putovanje godišnje. Naravno, odabir lokacije i ostalih faktora umnogome ovisi o budžetu koji osoba ima na raspolaganju. Ako želite ići na putovanje, ali ipak ne potrošiti previše novaca, svakako birajte privatni smještaj umjesto hotela, ne izlazite u preskupe restorane koji su uglavnom koncentrirani u samom centru grada, birajte periferne lokale i kafiće… Možete iznajmiti biciklu za posjećivanje grada, a kad ste umorni zaigrajte na ipad Automate te kasnije opet nastavite istraživanje skrivenih kutaka grada.

Ako odlučite putovati u Kutjevo na raspolaganju vam je veliki izbor termina u kojima možete boraviti u gradu, lokacija na kojima možete odsjesti, kao i popratnih aktivnosti u kojima možete uživati. Trošak takvog putovanja može se kretati u prilično velikom rasponu, pa je svakako bitno razmisliti o budžetu prije nego se počne planirati putovanje.

Prva stavka svakog putovanja je sam čin dolaska na lokaciju koju ste izabrali. Način putovanja ovisi o više faktora, od toga odakle dolazite, do toga koje su mogućnosti dolaska na određenu lokaciju. Kada je o Kutjevu riječ, u njega možete doći cestovnim putem, ali do obližnje Požege možete stići i vlakom, a najbliži aerodrom u Osijeku udaljen je osamdesetak kilometara.

Smještaj u Kutjevu možete rezervirati u nekoliko objekata, većinom pansiona i obiteljskih gospodarstava koja nude takve usluge. Osim smještaja, u većini takvih objekata možete za vrlo pristupačnu cijenu uživati i u lokalnim specijalitetima pripravljenim od vlastitih namirnica. Kako je Kutjevo vinogradarski kraj, u svim objektima možete probati vrhunska vina iz okolnih vinograda. Sve ovo, uz malo proučavanja, može se naći za vrlo povoljnu cijenu, što će osigurati da budžet koji imate u vidu ostane netaknut.

Osim smještaja, hrane i pića, postoji mnogo aktivnosti u kojima se može uživati. Od šetnji i vožnje biciklom kroz prekrasnu prirodu, jahanja, do sudjelovaja na raznim festivalima, vjerujemo kako u Kutjevu ima ponešto za svačiji ukus. Dakle, nakon što ste izračunali osnovne troškove puta, smještaja i hrane, preostali novac možete rasporediti na aktivnosti u kojima ćete uživati i koje će vaš boravak u Kutjevu učiniti nezaboravnim.